السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
المقادير..
10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..
ده شكل الصفار بعد الخفق..
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..
عدين
بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس
دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره
و
يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي
مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.
بدخلها
في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و
اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20
دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..
و بعدين ابدأ في التزيين...
لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..
وكل عام وانتم بخير